top of page

Student Group

Public·313 members

Hungaria Shqipëria drejtpërdrejt live 05/12/2023


Rumania U21 Shqipëria U21 drejtpërdrejt live 17 nëntor 2023 4 ditë më parë — Shqipëria ... LIVE: Hungari U18 vs Shqipëri U18 | U18 Euro Kampionati... Shqipëri U18 ...


Imre Nagy ishte politikani komunist, i cili në vitet 1953-1955 kishte shërbyer si kryeministër por në 1956, ai u shndërrua në liderin e revolucionit hungarez kundër qeverisë së mbështetur nga sovjetikët, për të cilën edhe u ekzekutua 2 vite më pas. Pozicionin e liderit, ai e pagoi me jetën e tij. Më 4 nëntor, tanket sovjetike hynë në qendër të Budapestit dhe shtypën njëherë e mirë protestën kombëtare. Rrugëve e ndërtesa iu vu flaka dhe sovjetikët u krenuan shpejt me fitoren. Pak para se të arrestohej, Imre Gany njoftoi në televizionin publik, në vetëm 35 sekonda se hungarezët po luftojnë dhe qeveria është në detyrë. (((futbolli#))) Shqipëria U19 Sllovenia U19 drejtpërdrejt 21 Rumania U21 Shqipëria U21 drejtpërdrejt live 17 nëntor 2023 4 ditë më parë — Shqipëria LIVE: Hungari U18 vs Shqipëri U18 | U18 Euro Kampionati... Shqipëri U18 ... Të rinjtë nga Tirana në lidhje të drejtperdrejt streaming me ... live streaming. Ky aktivitet ka për qëllim që të tejkaloj kufinjtë e kësaj dioqeze dhe të përfshijë të rinj nga qytete të ndryshme të Shqipërisë dhe jo vetëm. Hungaria Shqipëria drejtpërdrejt live 5 dhjetor 2023 Shikoni Hungaria Shqipëria drejtpërdrejt live 5 dhjetor 2023 Shikoni 20 nën 2023 — [TV DREJTPËRDREJT]+++] Kosova Bjellorusia drejtpërdrejt live 21.11.2023 Ndeshja ... Kur Shqipëria ndërtohej nga austro-hungarezët (Foto)Në kuadër të vitit kulturor Austri -Shqipëri 2018, në datat 26-27 janar 2018, pranë Muzeut Historik Kombëtar në Tiranë u organizua një konferencë dhe një ekspozitë me temë: “Monarkia Austro-Hungareze dhe Shqipëria 1916-1918”. Konferenca shkencore solli në kujtesë periudhën e viteve 1916-1918, periudhë në të cilën Austro-Hungaria administroi më tepër se gjysmën e territorit të Shqipërisë. Akademikë nga Austria dhe Shqipëria kujtuan ngjarjet e asaj kohe, të cilat kanë ndikuar drejtpërdrejt në formimin dhe influencimin e marrëdhënieve mes dy vendeve prej Luftës së Parë Botërore e deri në ditët e sotme. DËSHMI | Hungaria, nga komunizmi në demokraci Populli nisi të fajësojë drejtpërdrejtë Partinë Komuniste për problemet e thella Shqipëria · Rajoni & Bota · Argëtim & Teknologji · Sport · Fotolajme · Moti ... Ndeshja Shqipëri-Hungari në “Elbasan... - Qikat e Diaspores Ndeshja Shqipëri-Hungari në “Elbasan Arena”, FSHF jep njoftimin URG.JENT. Portugalia U17 Shqipëria U17 transmetim i drejtpërdrejtë 15 Portugalia U17 Shqipëria U17 transmetim i drejtpërdrejtë 15 nëntor 2023 31 tet 2023 — U17 W - Czech Republic U17 W -:-12:00Portugal U17 W - Spain U17 W ... Nisja e protestava ne tetor 1956 Gjithçka zgjati më pak se 3 javë, nga 23 tetori deri më 10 nëntor. Por revolucioni hungarez, që pushtoi Budapestin dhe pjesën tjetër të Hungarisë, u pasua me disa valë protestash në Europën Lindore dhe atë qendrore, për dekadat që do të pasonin. Vjeshtën e atij viti, mijëra hungarezë, në kryeqytet dhe qytetet e tjera, u ngritën kundër forcave pushtuese sovjetike dhe kundër diktaturës brutale të shërbimit sekret. Ishin 3 javë të vështira, ku 3 mijë vetë, burra gra e fëmijë, u vranë. Edhe historia e Hungarisë, njësoj si bukuria natyrore, është shumë e pasur. Budapesti ishte pika qendrore e Revolucionit hungarez të 1848 deri në atë të 56-ës deri në tetor të 1989-ës, kur vendi u shpall Republikë. Deri në tetorin e vitit 1956, hungarezët, ishin ndeshur me diktaturën më të egër të botës. Pas Luftës së Dytë Botërore, ashtu si pothuaj në të gjitha vendet e Europës Qendrore e Lindore, stalinizmi u imponua edhe në Hungari me forcën e armëve dhe kurrë nuk pati bazë të qëndrueshme në vend. Shqipëria U17 Mali i Zi U17 drejtpërdrejt falas 21 nëntor 20 Ndeshja Shqipëri [Falas*] Bjellorusia Kosova transmetim i drejtpërdrejtë 19 q Kosova Bjellorusia drejtpërdrejt live 21/11/2023 ((SHIKO TV 1 orë më ... Shqipëria Bullgaria drejtpërdrejt falas 17 tetor 2023 Sot 17 tet 2023 — Hungari, Hollandë, Irlandë, Austri, Maltë, Belgjikë, Bullgari, Bosnje Shqipëria Bullgaria drejtpërdrejt live 17/10/2023 Transmetim 11 ...


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page